Ajankohtaista

Eloisa Espoo -toimenpideohjelma avataan Espoo-päivänä 31.8.

Eloisa Espoo järjestää monipuolisesti erilaista ohjelmaa Tapiolan Tapionpuistossa Espoo-päivänä 31.8. Samalla juhlistetaan Eloisa Espoo -toimenpideohjelman avaamista.

Eloisa Espoo on kaikille avoin ympäristökampanja, jonka tavoitteena on kehittää espoolaisten luontosuhdetta ja lisätä yhteisöllisyyttä kaupunkilaisten keskuudessa. Lisäksi Eloisa Espoo järjestää elämyksellisiä talkoita ja tapahtumia vuosien 2024 ja 2025 aikana. Yhteisölliset ympäristötapahtumat ovat kaikille avoimia. Ilmoittaudu mukaan toimintaan tapahtumassa tai verkkosivujen kautta! 

Ilmoittautumislomakkeeseen

Toimenpideohjelman avajaiset Espoo-päivänä 31.8. tarkoittavat samalla sitä, että Eloisa Espoo jalkautuu konkreettisten toimien pariin. Vielä syksyllä 2024 on tarkoitus järjestää yhteisölliset metsitystalkoot Nupurissa. Konkreettisena toimena voidaan myös nostaa Tapiolan tapahtuma-alueelle yhteistyössä kotimaisen Parklyn kanssa elokuun 2024 aikana tuotettu istuinalue, joka tuo pienen palan lähiluontoa urbaanin maiseman keskelle. Syksyn aikana teemme yhteistyötä myös Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan AYY:n kanssa. Otamme vastaan ehdotuksia Espoon alueella tehtäviksi konkreettisiksi luontoteoiksi.

Tulevien tapahtumapäivien ja talkoiden ohjelmaan voit tutustua tarkemmin Tapahtumat ja talkoot -välilehdellä.

Toimenpideohjelman taustaa

Eloisa Espoo -toimenpideohjelman taustalla on Espoon kaupunginvaltuuston 7.12.2022 tekemä päätös määrärahalisäyksistä kausille 2023–2025. Määräraha on suunnattu puiden, pensaiden ja muiden kasvien istuttamiseen sekä niittyjen perustamiseen. Määrärahan käyttäminen tulee toteuttaa “monipuolisena yhteistyönä kaupungin, kuntalaisten, järjestöjen, oppilaitosten ja yritysten” kanssa Espoo-tarinan mukaisesti kuten valtuusto linjasi osavuosikatsauksessaan 12. syyskuuta 2022.

Tavoitteena on lisätä laajalti Espoon alueella kaupunkimaisten ja luonnonmukaisten tilojen vehreyttä, viihtyisyyttä ja kauneutta ja samalla nämä vihertyöt toimivat osana Espoon ilmastonmuutostoimia. Valtuuston toivomusten mukaisesti määrärahan käyttö suunnitellaan yhteistyössä Espoon kaupungin poikkihallinnollisten Kestävä Espoo ja Tapahtumien yhteisöllinen Espoo -ohjelmien kanssa

Hanketta koordinoi kulttuuriosuuskunta Ziran. Espoon kaupungin edustajina toimenpideohjelman parissa toimivat Kaupunkitapahtumien sekä Kaupunkitekniikan keskuksen asiantuntijat. Hanke kestää alustavasti toimintakaudet 2024–2025, joista ensin mainittu on keskittynyt ensisijaisesti suunnitteluun ja koordinointiin. Konkreettiset toimet käynnistyvät Espoo-päivästä 31.8. alkaen.  

Sinua voisi kiinostaa