Ajankohtaista

Uudet istuinalueet vehreyttävät kaupunkitilaa Tapiolassa

Tapiolan puutarhakaupungissa on käynnissä testijakso, jossa Eloisa Espoo ja Parkly ovat tuottaneet yhteistyössä vehreän istuinalueen elävöittämään aluetta. Monimuotoinen istuinalue tarjoaa mahdollisuuden niin hetken istuskeluun kuin pidempäänkin rentoutumiseen kasvien keskellä. Istuinalue löytyy Tapionpuiston edustalta osoitteesta Tapionaukio 11.

Syyskauden 2024 kestävän testijakson tarkoituksena on selvittää erilaisin kyselytutkimuksin, lisäävätkö urbaaniin ympäristöön tuodut pienet puutarhamaiset saarekkeet lähiluonnon läsnäoloa ja yhteisöllisyyden kokemusta tavallisen espoolaisen arjessa. Istuinaluehankkeen jatkosta kaudelle 2025 päätetään testijakson tulosten perusteella.

Istuinalue on rakennettu Parklyn innovatiivisilla ja modulaarisilla julkisen tilan kalusteilla. Parkly on kotimainen, vuonna 2021 perustettu yritys, jonka tavoitteena on tuoda ihmisiä yhteen yksi penkki kerrallaan. Parklyn modulaariset kalusteet tukevat kiertotalouden ja kestävän kehityksen periaatteita. Istuinalueisiin integroitujen kasvien ylläpidosta vastaa Espoon kaupungin viheryksikkö.
 
Lisätietoja Parklysta: https://parkly.city/fi/

Sinua voisi kiinostaa