Tapahtumat ja talkoot

Espoo-päivän ilta 31.8.

Havumetsän lapset esitetään ulkoilmanäytöksenä.

Eloisa Espoo ja Espoo Ciné esittävät Espoo-päivän iltana lauantaina 31.8. Tapiolassa Virpi Suutarin elokuvan Havumetsän lapset

Viittä nuorta metsäaktivistia – Idaa, Minkaa, Ottoa, Villeä ja Otsoa – seuraava elokuva vie katsojan mukanaan tykkylumisille tuntureille, metsäteollisuuden kokouspöytiin, veden alle ja aktivistien telttaan kuiskimaan salaisuuksia toisen korvaan. Nuorten käymät keskustelut sekä dokumentin lähes pakahduttavan kauniit kuvat ravistelevat kohtaamaan hupenevan metsäluontomme hädän. Samalla Suutarin humaani ote antaa aiheelleen tilaa hengittää.

Illan alustaa kello 20 Aktivistimummot-liikettä edustava tutkimusprofessori, perinnöllisyyslääkäri ja geenitutkija Helena Kääriäinen. Aktivistimummot-liike syntyi vuonna 2019, kun joukko mummoja havaitsi, että ilmastonmuutoksesta huolta kantavina esiintyivät vain nuoret. Aktivistimummot haluavat turvata elinkelpoisen maailman kaikille lapsenlapsille. Illan puheenvuorossa avataan ilmastonmuutoksen vaikutuksia ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Elokuva näytetään puheenvuoron jälkeen noin kello 20.40. Näytös järjestetään Aurinkoterassilla Tapiolan kahluualtaalla. Tapahtuma on osa Eloisa Espoo -toimintaa ja Espoo Ciné -elokuvafestivaalia. Eloisa Espoo -toiminnan tarkoituksena on edistää luonnon hyvinvointia ja monimuotoisuutta asukkaita osallistavalla toiminnalla.

Lisätietoa Aktivistimummoista:
aktivistimummot.fi

Espoo Ciné – Havumetsän lapset

Sinua voisi kiinostaa