Tapahtumat ja talkoot

Espoo-päivä 31.8.

Eloisa Espoo tarjoaa monipuolista ilmaisohjelmaa.

Tervetuloa nauttimaan musiikista, sirkuksesta, yhdessä tekemisestä ja mielenkiintoisista ympäristöpuheenvuoroista!  Luonto, ympäristö ja yhdessä tekeminen nousee keskiöön koko perheen tapahtumassa, jossa on ohjelmaa kaiken ikäisille.

Lavaohjelmassa lapsia viihdyttävät hyväntuulinen, pitkän linjan lastenmuusikko ja tarinankertoja Ville Karttunen sekä monipuolista lastenmusiikkia esittävä Pomppulinnan kreivi. Ville Karttunen on lastenmuusikko ja tarinankertoja, jonka hyväntuulisuus vangitsee lapsiyleisön huomion kannustaen mukaan laulamaan. Pomppulinnan kreivin keikoilla saa tanssia ja pomppia mielin määrin! Uusimman Mandariinipäivä -levyn musiikissa seikkaillaan aina afro-beatin alavuuksilta Andien korkeuksiin ja Kuuban karnevaalien kautta keskelle balkanilaisten torvien toitotusta.

Alkuillasta lavaohjelmassa ihastuttavat Jutta Rahmel sekä Janne Masalin ja Kuosit. Artisti, säveltäjä ja kanteleensoittaja Jutta Rahmelin uusi musiikki liikkuu luontevasti tunnelmoivan indie folkin ja lauluntekijäpopin välillä. Janne Masalinin biisit rakentuvat notkeista biiteistä, rokkaavasta livesoitosta ja hokemista. Bändikeikoilla tekeminen on sovitettu rankasti räimivälle rokkibändille.

Lavalla kuullaan myös Espoon nuorisovaltuuston puheenvuoro sekä ilmastotekoihin toivon kautta kannustava Aktivistimummojen esiintyminen. Aktivistimummot-liike syntyi vuonna 2019, kun joukko mummoja havaitsi, että ilmastonmuutoksesta huolta kantavina esiintyivät vain nuoret. Aktivistimummojen toiminnan kantavia teemoja ovat kohtuus ja toivo sekä mummoviisaus. Omalla esimerkillään ja jakamalla tutkimukseen perustuvaa tietoa aktivistimummot haluavat turvata elinkelpoisen maailman kaikille lapsenlapsille. Alueella esiintyy myös Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon Keikkaryhmän nuoret sirkustaiteilijat.

Lisäksi tapahtumassa järjestetään lasten luontoaiheisia taidetyöpajoja eri-ikäisille: aistitila vauvoille ja taaperoille sekä rakentelutyöpaja yli 3-vuotiaille lapsille. Tapahtumassa on myös kaikille sopiva hyönteishotellityöpaja ja luontoteemaisia esittelypisteitä. Alueella on toiminnallinen piknik-alue, jossa tekemistä lapsille ja oleilupaikkoja koko perheelle. Alueella myös grillejä, tuo omat eväät mukanasi!

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, tervetuloa!

Aikataulu, lava:

12.00 Tapahtuma alkaa

12.05 Ville Karttunen

12.40 Tapahtuman avauspuheenvuorot

13.15 Aktivistimummot puheenvuoro

14.15 Pomppulinnan kreivi

15.15 Sirkusesitys, Espoon sirkus- ja teatterikoulu Eskon Keikkaryhmä

15.45 Jutta Rahmel

17.30 Janne Masalin ja kuosit

Työpajat: 

12.00 Hyönteishotellityöpaja (jatkuu niin kauan kuin materiaalia riittää)

12.30–14.30 Lasten taidetyöpaja: Aistitila (vauvat ja taaperot)

15.30–17.30 Lasten taidetyöpaja: Rakentelupaja (yli 3-vuotiaat)

Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa.


Tapahtuma käynnistää Eloisa Espoo -toiminnan, jossa edistetään luonnon hyvinvointia ja monimuotoisuutta asukkaita osallistaen esimerkiksi niittyjä ennallistamalla ja puita istuttamalla. Eloisa Espoo tuottaa elämyksellisiä ympäristötapahtumia, taidetta ja tietoa vuosien 2024 ja 2025 aikana. Tapahtumassa voit ilmoittautua mukaan kampanjan tuleviin talkoisiin, mm. istuttamaan puita syyskuussa!

Tapahtuman jälkeen klo 20 alkaen järjetetään yhteistyössä Espoo Cinén kanssa Eloisa Espoo -leffailta Tapiolan kahluualtaalla. Elokuun hämärässä illassa katsotaan Virpi Suutarin dokumenttielokuva Havumetsän lapset.

Sinua voisi kiinostaa